Sähkösauhuttelijan päiväkirja 5 – Kusti missä nesteet?

5 Päivää ilman tupakkaa

5. Päiväkirjamerkintä sattui juuri sopivasti. Olen nimittäin ollut 5 kokonaista päivää TÄYSIN ilman analogista tupakkaa. Mutta (niin, se kuuluisa ”mutta” -sana mikä vesittää kaiken) kauhun siivittämiä hetkiä ja jännitystä on luvassa tässäkin tarinassa.

En voi sanoa etteikö välillä tupakkaa olisi tehnyt mieli. Välillä tupakanhimo on ollut lähes ylitsepääsemätön ja jostain kaukaisuudesta pöllähtävä tupakansavun tuoksu on lähes hypnoottista. Kuitenkin höyryttely on auttanut sen verran hyvin ettei ole tarvinnut tupakkaan koskea. Hyvin olen siis pärjännyt tähän asti.

Kuitenkin tämä päivä muuttaa kaiken suuntaan tai toiseen…sähkötupakka nesteet nimittäin on täysin finito eli loppu. Kirjaimellisesti mennään viimeisillä höyryillä. Ja nyt puhun nikotiinipitoisista nesteistä. Olen yrittänyt passailla muutamalla nollanesteellä mutta ei niistä tällaiselle tervakeuhkolle paljon apua ole. Lähinnä tulee mieleen vuoristoilman hengittely. Maku noissa nesteissä on kyllä hyvä mutta kurkkutuntuma ei.

Kusti polkee ja posti kulkee

Kusti polkaisi eilen postilaatikolle ja toi sieltä uuden Ego-T sähkötupakan. (siitä arvostelua myöhemmin). Kuitenkin pettymys oli suuri kun tilaamani nikotiininesteet eivät olleet saapuneet. Minä kun jo vesi kielellä odottelin ja olin jo aivan varma että uusi satsi nesteitä tulee. Kylmä hiki pukkasi iholle kun olin täyttänyt viimeiset tipat edellisistä nesteistä tankkiin ja tiesin että vuorokausi pitää sinnitellä niillä. Ajauduin jopa niin epätoivoiseen tilaan että kävin hakemassa lähikaupasta sätkäpussin ja yritin itse uuttaa nikotiininestettä huonoin tuloksin…

Joten tilanne on nyt tämä: jos ei kusti tänään tuo nikotiininesteitä, on kohtaloni ajaa lähikaupaan ja ostaa tupakkaa. Elämme siis vaikeita aikoja…

Sähkötupakan terveysvaikutukset tähän mennessä

Ai niin, ennen kuin lähden postilaatikon viereen pojottamaan, täytyy muutamalla sanalla mainita kehossani (varsinkin keuhkoissani) tapahtuneita muutoksia. Jo viidessä päivässä on parantunut tupakkayskä sekä tupakkanuha (jos ihmettelet mikä se on, lue tämä päiväkirjamerkintä).

En ole tarvinnut avaavaa astmainhalaattoria ollenkaan, en yöllä enkä päivällä. Tämän lisäksi olen tässä PEF-seurantaa (uloshengityksen huippuvirtaus) tehdessäni huomannut varsin merkittävän asian. Kun viikko sitten tulokset olivat aamulla n.380-400, ovat nykyiset aamutulokset huomattavasti paremmat. Tänä aamuna puhalsin 590-600! Jos joku vielä viitsii minulle mussuttaa että sähkötupakka ahtauttaa keuhkoputkia niin en vaivaudu edes kommentoimaan.

Tämän lisäksi maku ja hajuaisti on parantunut aivan hillittömästi. Välillä täytyy pysähtyä haistelemaan erilaisia asioita ihan vaan sen vuoksi että ylipäänsä haistaa jotain 🙂

Tulikohan ne sähkötupakan nesteet…

No niin, huomasin juuri ikkunasta että postin auto tykitteli talomme ohitse. Pian siis selviää tuleeko lisää jumalten nektaria eli nikotiininestettä…vai joudunko palaamaan tilapäisesti analogiseen tupakkaan.

Raportoin myöhemmin asiasta. Nyt lähden sydän pamppaillen katsomaan postilaatikon sisältöä…

-Lauri-